Medische tatoeage, toepassingen

Medische tatoeages, een kunst om te zien!

Een medische tatoeage wordt succesvol toegepast bij:

  • tepel(hof)reconstructies (M/V)
  • liplijncorrectie bij een Schisis (hazenlip)
  • littekens door trauma (brandwonden, schaafwonden, andere verwondingen of operatie)
  • wijnvlekken
  • het bijwerken van (oude) medische tatoeages
  • het vergroten van kleine tepelhoven

Tepel(hof)reconstructies voor zowel mannen als vrouwen

Nadat de plastisch chirurg een borstreconstructie heeft gemaakt, kan er door middel van medisch tatoeëren een tepel gezet worden. Als de chirurg gekozen heeft voor het maken voor een tepelpuntje, zal er een twee dimensionale tepelhoftatoeage op gezet worden. Is er geen puntje opgezet (omdat u dat zelf bijvoorbeeld niet wilt) dan kan er een driedimensionale tepelhoftatoeage op de borst gezet worden.  Een tepelhoftatoeage is in twee tot vier behandelingen te reconstrueren, het uiteindelijke resultaat zal er zo natuurlijk mogelijk eruit zien.

P1000232.jpg

P1000237.jpg

Borstreconstructie

P1000299.jpg

P1000295.jpg

Eerste behandeling tepeltatoeage

P1000539.jpg

P1000532.jpg

Eindresultaat

 

a1000266.jpg

P1000618.JPG

Voor en na

a1000276-2.jpg

a1000628.JPG

Voor en na

 

3D tepeltatoeage na eerdere PMU tepeltatoeage

P1000208.jpg

P1000207.jpg

P1000363.jpg

P1000362.jpg

Oude medische tatoeage bijgewerkt.

Het bijwerken van (oude) medische tatoeages

Alle tatoeages vervagen na verloop van tijd, ook een medische tatoeage kan door meerdere factoren in kleur en helderheid afnemen. Een gemiddelde medische tatoeage die bijvoorbeeld met PMU (permanent make up) pigmenten zijn gezet in plaats van traditionele tatoeëerinkt, vervaagt met 1 tot 3 jaar, terwijl een tatoeage gezet met tatoeëerinkt ca. 8 jaar of nog veel langer goed kan blijven zitten. Daarnaast zullen tatoeages in het gelaat of op andere plaatsen die frequent worden blootgesteld aan zonlicht en niet regelmatig zijn ingesmeerd met een sunblock (zelfs onder een bikini!) in verloop van tijd vervagen. Voor het mooiste resultaat kunnen deze worden bijgewerkt en opgefrist.

P1000179.jpg

P1000182.jpg

Bestaande tepeltatoeage, ergens anders gedaan (te oranje/bruin)

P1000312.jpg

P1000314.jpg

 

Na 3x behandelen

P1000372.jpg

P1000370.jpg

Na 4x behandelen

P1000474.JPG

P1000467.JPG

Eindresultaat, na 5x behandelen

 

Liplijncorrectie bij een schisis (hazenlip)

Wanneer iemand een Schisis of hazenlip heeft en hiervoor een operatie heeft ondergaan, is er vaak nog een litteken op de bovenlip te zien en is de bovenlip vaak niet symmetrisch. Door middel van de liplijn in de kleur van de lip symmetrisch door te trekken en op te vullen en / of het litteken bij te kleuren, is dit mooi weg te werken.

 

Littekens door trauma (brandwonden, schaafwonden, andere verwondingen of operatie)

Littekens kunnen met een medische tatoeage of enkel door middel van het perforeren met een tatoeëernaald in omvang / dikte afnemen (mesotherapie) en / of gecamoufleerd worden.

Een brandwond is in feite ook littekenweefsel en door perforatie zal ook deze huid zachter worden, de verdikking in de huid afnemen en de rekbaarheid van de huid toenemen. Ook kan indien nodig, de kleur van de verbrande huid worden aangepast.

P1000164.jpg

P1000210.jpg

Litteken kin voor en na behandeling

Wijnvlekken

Wijnvlekken kunnen door middel van tatoeages worden afgedekt. Met een medische tatoeage wordt er kleur over de wijnvlek aangebracht waardoor de wijnvlek wordt gecamoufleerd, op “communicatie-afstand” valt de wijnvlek dan niet meer op. Omdat niet iedere wijnvlek geschikt is voor medische tatoeage wordt er altijd gestart met een proefstukje om te beoordelen of de pigmenten blijven zitten en of de gekozen kleur goed is.

Voorbeeld 1

P1000184.jpg

 Wijn- / bloedvlek

P1000264.jpg

Na 1x behandelen

IMG-20181113-WA0000-2.jpg

Eindresultaat

 

Het vergroten van tepelhoven na transgenderoperatie

Bij mannen is de tepel een rudimentair lichaamsdeel, dit houdt in dat het geen functie heeft. Ze hebben toch tepels omdat de ontwikkeling van het embryo in eerste instantie vrouwelijk is (en er dus in beginsel vrouwelijke kenmerken groeien). Pas nadat de mannelijke hormoonklieren volgroeid zijn en mannelijk hormoon produceren, verschuift de ontwikkeling naar het mannelijke. Hierdoor zijn vrouwentepels groter en verder ontwikkeld dan mannentepels. Maar na een transgender operatie blijft een vrouw die als man is geboren nog steeds achter met mannelijke tepels. Ook deze kunnen door tatoeëren groter worden gemaakt om beter op een vrouwelijke tepel te lijken.

P1000287.JPG

P1000289-2.jpg

Voor de behandeling

P1000331.JPG

P1000336-2.jpg

Na 1x behandelen

P1000552.JPG

P1000554-2.jpg

Eindresultaat

 

Wat kan ik echter niet tatoeëren?

Helaas heb ik als medisch tatoeëerder ook mijn beperkingen. Ik kan helaas niks beginnen tegen hemangiomen, rosea, vitigilo, moedervlekken, ouderdomsvlekken en bepaalde vormen van pigmentvlekjes. Ik ben bij twijfel altijd bereid om een proefstukje zetten, om te kijken hoe de huid reageert en wat de kleur in de huid gaat doen. Soms kan het ook voorkomen dat alle tatoeëerinkt uit de huid verdwijnt na 6 weken (bij bijvoorbeeld wijnvlekken) er kan dan gekozen worden om de huid eerst te laten laseren, waarna de huid wel de inkt opneemt en deze wel blijft zitten.

 

Een decoratieve tatoeage

Maar misschien wilt nadat u ziek bent geweest of een ongeluk heeft gehad, helemaal geen tepel(hof)tatoeage of camouflage van een litteken. Misschien wilt u er een decoratieve tatoeage overheen hebben. Waarom niet? Traditionele tatoeëerkunst hoeft niet beperkt te zijn tot een arm of been. Als u hiervoor een ontwerp wilt, kan ik ook daar in voorzien. Ik maak voor u een ontwerp op maat, die u mee kunt nemen naar uw tatoeage artiest. U mag hiervoor altijd een intake gesprek aanvragen, dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Het ontwerp is van Friesland Medical Art, de tatoeage zelf is van een tatoeage artiest naar keuze.

 

Met vriendelijke groet,

Jessica Baarda-Duivenvoorde

Medisch Tatoeëerder

 

 

 

Disclaimer; Voor alle foto’s is vooraf schriftelijk toestemming verleend. Niets van deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins hetgeen van toepassing is op de gehele of gedeeltelijke bewerking.