Nazorg

Na het tatoeëren
Na afloop van het tatoeëeren lijkt de kleur van de tepel en tepelhof donkerder dan de uiteindelijk gekozen kleur. Dit komt doordat de dode hoornlaag van de opperhuid veel pigment opzuigt. Deze laag schilfert binnen 2 weken af. Na 6 weken komt u terug voor controle. De tepel en tepelhof worden dan nog een keer getatoeëerd om de kleur te versterken of wat te wijzigen. Tot zes weken na de tatoeage kan deze nog lichter worden. Soms zijn meerdere sessies noodzakelijk om een tevreden resultaat te bereiken. In de loop van de jaren kan de kleur van de tatoeage lichter worden, door oxidatie van het pigment. Dit proces gaat sneller als u de tatoeage direct blootstelt aan de zon of zonnebank.

Leefregels
De eerste twee dagen.
Bij thuiskomst laat u het verband minimaal twee dagen zitten. Daarna haalt u dit er voorzichtig af en wast u de tatoeage met lauwwarm water en uw schone handen. U kunt de tatoeage insmeren met een dun laagje Believa Tattoo Aftercare Creamcrème, dit kunt u bij Friesland Medical Art aanschaffen, maar dek e wond NIET af met een gaasje of pleister. Voor het slapen en de volgende ochtend herhaalt u dit nogmaals. U mag de tatoeage gedurende een aantal weken naar behoefte blijven insmeren met de Believa Tattoo Aftercare Cream. Voor meer informatie kijkt u op het Nazorg formulier FMA

Maar neem contact op met uw huisarts als:

  • u zich zorgen maakt over de genezing
  • u binnen een paar dagen na het zetten van de tatoeage ziek wordt of koorts krijgt lichamelijke klachten zoals jeuk, roodheid en pijn niet afgenomen zijn binnen 48 uur na het zetten
  • u 24 uur na het zetten ineens nieuwe klachten krijgt, of de klachten verergeren
  • er 24 uur na het tatoeëren pus uit de wond komt
  • u andere symptomen heeft die u niet vertrouwt

Zonbescherming

Voor het beschermen van uw tatoeage tegen zonnestralen, raden wij u onze Believa Tattoo Sunprotect aan. Deze hoogwaardige zonnebrandcrème biedt, met een UVB-zonbeschermingsfactor van +50 en een UVA-zonbeschermingsfactor van +95, de best mogelijke bescherming tegen de zon en houdt uw tatoeage mooi.

Toepassing: Breng de zonnebrandcrème ongeveer 20 minuten voor het zonnen aan. Voor het beste resultaat meerdere keren toepassen, dit zorgt ervoor dat de bescherming behouden blijft, met name na het zwemmen, bij transpireren of na het drogen. Rijkelijk aanbrengen, zuinige hoeveelheden verminderen het beschermende effect aanzienlijk. Waar mogelijk moet de intensieve middagzon worden vermeden.

Meer informatie over tatoeages en zonbescherming

 

Ook dit product is in onze praktijk verkrijgbaar.