Tat tech:Dermal Abyss een nieuwe toepassing van een “Medische” tatoeage

De Massachusetts Institute of Technology  heeft in samenwerking met Harvard een kleur veranderende tatoeage uitgevonden die perfect is voor mensen met diabetes

Dermal Abyss: is het plaatsen van biosensors als tatoeage, in een poging om een tatoeage interactief te maken

Het Dermal Abyss-project is het resultaat van een samenwerking tussen onderzoekers van het MIT Katia Vega, Xin Liu, Viirj Kan en Nick Barry en Harvard Medical School onderzoekers Ali Yetisen en Nan Jiang.

Dermal Abyss is een concept dat een hele nieuwe benadering voor bio-interfaces presenteert, waarbij in het lichaamsoppervlak een interactieve display wordt weergegeven. Traditionele tatoeage inkten worden vervangen door biosensoren waarvan de kleuren veranderen, in reactie op wijzigingen van de samenstelling van lichaamsvloeistoffen.

“Het combineert de vooruitgang van de biotechnologie met traditionele methoden in tatoeëerkunst,” zeggen de wetenschappers, benadrukkend dat “dit een onderzoeksproject is”, en dat er op dit moment geen plannen zijn om Dermal Abyss als een product of om klinische proeven na te streven.

Dat is jammer. Omdat deze nieuwe wetenschap echt geweldig klinkt — met name voor mensen die lijden aan diabetes en andere medische aandoeningen.

Mensen met diabetes brengen momenteel hun dagen door met het prikken van een vinger voor het controleren van de glucose in hun bloed. Maar wat als die terugkerende pijnlijke procedure kan worden vervangen door een eenmalige pijnlijke procedure — een tatoeage?

Een voorafgaande evaluatie werd gedaan in een ex vivo model van varkenshuid (door MIT)

Ingesloten biosensoren gaan over van blauw naar bruin als de concentratie van de bloedsuikerspiegel verhoogt, waardoor de gebruiker, met het in de gaten houden van kleurveranderingen, in de behoefte aan insuline kan voorzien.

Ook de pH sensor — welke de alkaliteit van lichaamsvloeistof meet — kan naast het wijzigingen van paars naar roze, ook de natrium-sensor die fluoriserend is onder een UV-licht, maar veranderd in intens groen als zout inname groeit.

“De Dermal Abyss creëert een directe toegang tot de compartimenten in het lichaam en weerspiegelt innerlijke metabole processen in de vorm van een tatoeage,” volgens de website van MIT. “Het zou kunnen worden gebruikt voor toepassingen van continu monitoren, zoals medische diagnostiek, gekwantificeerde zelf en gegevenscodering in het lichaam.”

MIT is geen onbekende voor tat tech: in 2016 introduceerde het Massachusetts Institute of Technology tijdelijke tatoeages die als high-tech wearables dienen. DuoSkin maakt gebruik van off-the-shelf materialen en elektronische onderdelen voor het ontwerpen van een swipeable UI-element rechtstreeks op uw huid.

Synchroniseer het met uw telefoon om Spotify-afspeellijsten te starten en te stoppen, het volume of de helderheid van het scherm te verlagen en zelfs de muis van uw laptop te bedienen.

En onderzoekers gingen verder dan de invoerapparaten, kleine verwarmingselementen werden onder de thermochroom materialen ingebracht, om “Couple Harmony” te ontwikkelen, een tatoeage die van kleur veranderd, om de gebruikers stemming weer te geven.

Voor het originele artikel “MIT’s Color-Changing Tattoos Are Perfect for Diabetics” van Stephanie Mlot 11-06-2017 kijkt u op: https://www.geek.com/tech/mits-color-changing-tattoos-are-perfect-for-diabetics-1702668/